به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام و المسلمین زمانی در نشستی با اساتید و محققان گلشن ابرار که در سالن همایش های پژوهشکده باقرالعلوم (ع) قم برگزار شد، گفت: بایسته های پژوهشی بین المللی می تواند در محورهایی چون نیازسنجی فرهنگی، شبهه شناسی بین المللی برای جواب دادن به شبهات وارده به اسلام و انقلاب، آشنایی با ادبیات علمی و فرهنگی ملل مختلف، توجه به امر ترجمه و ارتباط با نهادهای مرتبط با این زمینه، استفاده از عرصه مجازی، دعوت از شخصیت های خارجی برای تعامل و ارتباط بیشتر و شرکت محققان در کنگره ها و همایش های داخلی و خارجی مطرح باشد.
وی با اشاره به لزوم اولویت بندی برنامه ها، افزود: یکی برنامه های اولویت دار، سنجش سهم مؤسسات و پژوهشکده ها در صدور معارف اصیل اسلامی و انقلابی است.
معاون بین الملل حوزه های علمیه یادآور شد: باید دانست که راه فعالیت های فرهنگی برای حوزه و طلاب بر خلاف تصور رایجی که در اذهان برخی است، بسته نبوده و باز است.
دراین نشست همچنین حجت الاسلام و المسلمین محمد جعفر طبسی عضو شورای علمی و استاد ارزیاب گلشن ابرار، جامعیت گلشن ابرار و وجود نویسندگان صاحب نام در این مجموعه را از نقاط قوت آن خواند.
وی، تجلی روشنگری خدمات علمای شیعه در این موسوعه، برجسته سازی نقش عالمان شیعه در مجاهدات ضد استبدادی و ضد استعماری، هدایت و ارشاد مردم توسط آنها، نقش خون سرخ علمای شیعه در آبیاری درخت اسلام، احیای سنت نبوی و احیای احادیث اهل بیت، تقدّم شیعه در علوم و فنون مختلف از جمله فقه، اصول، لغت، اصول فقه، تفسیر، کلام و... را از مزایای این مجموعه برشمرد.
سخنران بعدی این نشست حجت الاسلام والمسلمین ناصرالدین انصاری قمی،عضو شورای علمی گلشن ابرار بود که با اشاره به اهمیت علم تراجم الرجال و این که سرگذشت علمای دین باعث عبرت و الگوپذیری می شود، بر نگارش شرح حال علمای کمتر شناخته شده، تاکید کرد و گفت: باید موانع کندی چاپ مجلدات آماده شده گلشن ابرار رفع شده و حتی در مراحل بعد، ضرورت دارد این مجموعه به زبان های متداول مسلمانان از جمله عربی، اردو، انگلیسی و... ترجمه شود.
وی همچنین تصریح کرد: به بهانه احیای نام اسلاف و گذشتگان، نباید از پرداختن به شرح حال معاصران غفلت کرد.
این محقق و پژوهشگر حوزوی با اشاره به لزوم منطقه محوری شرح حال نویسی علمای شیعه، ادامه داد: باید شرح حال نویسی علمای هر منطقه، به محققان تراجم نگار همان منطقه محول و واگذار شود.
حجت الاسلام و المسلمین استاد باقری بیدهندی، دیگر عضو شورای علمی گلشن ابرار نیز در سخنانی ضمن تحسین تلاش محققان این مجموعه، پیشنهاد کرد: اگر کارگاه تراجم نگاری برگزار شود مطمئنا در بالاتر رفتن عیار علمی و کیفی پژوهش محققان، موثر خواهد بود.
در ادامه این نشست، حجت الاسلام و المسلمین جودتی، مدیر گروه گلشن ابرار پژوهشکده، علاوه بر گزارشی به ذکر سابقه طرح گلشن ابرار پرداخت و از طرح در دست تهیه گلشن بانوان خبر داد.
وی از برنامه جدید گروه گلشن ابرار با نام "گلشن استانی" خبر داد و گفت: برنامه های دیگری نیز در بخش گلشن ابرار در دست است که از جمله می توان به "گلشن وعاظ"، "گلشن عالمان شهید" و "ترجمه عربی مجموعه گلشن ابرار" تحت عنوان "روضه الابرار اشاره کرد.
بر اساس اعلام پژوهشکده باقرالعلوم(ع)، وی در پایان ابراز داشت: مجموعه گلشن ابرار آمادگی دارد تا در زمینه فعالیت های بین المللی و فرا منطقه ای عالمان شیعه، با معاونت بین الملل حوزه تعامل و همکاری داشته باشد.